Lördag fotograferade jag ett par brudpar

Fuskade med att köra med mina  Nikon D700 när jag plåtade brudpar så jag har besluta att jag lägger D300 på hyllan ett tag och kör bara med 2 två D700 och mina tre D300 får bli backup hus tills jag får mitt tredje hus.

Min favoritfotograf Chase Jarvis RAW: testar Nikon D90

Kolla mer på http://www.chasejarvisandfriends.com


Har installerat Skype idag

Våran grafiker åker till japan på söndag och är borta 7 veckor men han jobbar som vanligt åt oss men vi kör alla jobben genom FTP server och skype vilket funkar bra.

min skype adress är northpix om det är någon som vill testa:-)

En fråga jag får ofta varför inte Nikon D3

Har du slutat köra med D3? Varför om man får fråga? Såg att du satsar D700 vad får den bättre än D3? Dammrengöring? 

--
Detta brev har skickats via "Kontakta medlem"-funktionen på Fotosidan (www.fotosidan.se) Tjena ???????

jag har väl inte helt slutat med D3 utan när jag fotografera skidåkning och friidrott eller sporter med snabba förlopp så brukar jag låna en av brorsans D3:or.

Meeeeeen varför jag valda D300 och D700 istället D3

1. den lilla blixten så jag kan köra commando läge med flera  nikonblixtar

2. utan MB-D10 så är kameran liten och smidig

3. uppe på kamera finns 2 viktiga knappar som är stora och man behöver inte ta av handskarna på vinter när man ska ändra    WB och ISO

4. D300 och D700 så finns det orginalladdare för 12 volt men till D3 så finns det ingen bra lösning på detta.

5. Jag behöver sällan höga iso meeeeeeen nu med D700 så kan jag köra höga iso

 

Hoppas du fick svar på dina frågor

mvh Fotomicke

http://fotomicke.blogg.se


Vilken miss jag gjorde idag när jag var på bröllop!!!!

Blondinen till vänster är min blivande fru så håller i min blixt med radiosynk!

Vi åkte upp till sommargården i fredag kväll för jag skulle skjuta mitt älgjakt prov kl 07.00 på lördag morgon, sköt fullpott i provet 4st  5ettor. skulle sedan på bröllop med min blivande fru. när vi var nästan framme vid kyrkan så ringde min far och undrade om en fotoryggsäck som var kvar ??????!!!!!!??? paniken spred sig 8 mil till min fotoryggsäck !!!!!! kom på att det låg en D700 med 24-70mm i baksätet som jag tagit out from the box igår och hade inte tagit en bild med !!!! min blivade fru fick vända åter till  ökx och min far satte sig i sin trimmade volvo och mötte karin med min ryggsäck, själv gick jag ensam in i kyrkan med ett minnes kort på 4gb och en D700 som jag inte hade tagit en bild med..... för jag hade lovat att ta bilder under vigsel...... och Karin anlände med ryggsäcken när brudparet kom ut ur kyrkan.........så jag han med få mina blixar och radiosynkar när jag skulle ta mina utebilder och långa objektiv och vi han gå in i kyrkan och arrangera lite bilder också. Så det blev inga missade bilder meeeen Karin missade vigsel !!!!!!!

Äntligen har jag fått paket från Nikonstore


51 sekunder på en vanlig arbetsdag av 8 timmar


Höstmörkret sänker sig

Kvällarna börjar bli kyliga/ Här en bild från Rosån

Så kvälls promenaden med ville börjar bli mörka med dåligt ljus

Och snart är det dags för dom sista passen i Kajaken

I helgen har jag jobbat som snickare lördag så gjorde jag klar Grillplatsen och laserade den medans gumman målade växthuset som jag har byggt och i söndags så var jag till Hanna och moterade ett skåp och sedan till Brorsans dotters hus och installerade ett IKEA kök (tack gumman för lånet av den Nikon färgade skruvdragaren!!!
Foto: Brorsan blinkbilder AB

Och snart börjar älgjakten meeeeeen vad hur går det med min nya matstil för nu är det slut med en massa korv mm.Idag blev paparazzi fotografen Kenneth själv fotad av självaste kronprinsessan

Idag blev paparazzi fotografen Kenneth själv fotad av självaste kronprinsessan, hon skall väl ha detta i sitt idol album säger säkra källor.

Boella sjunger duett med Olle Jönsson i natt !!!

Foto: Thomas Deutgen
Tack Thomas att du väckte mig 01.40 med denna bild börjar var som förr i tiden !!!
Grundaren av Bozznöjen Boel Skarin sjöng duett med Olle Jönsson i Lasses Stefanz, låten dom framträdde med var dom sista juva åren!!!!!! så den stora frågan kommer Boel att gå in och vicka för Olle.

För dom invigda så är olle Trummis !!!???!!!??? och inte K..B........ !!!!

Som ni ser så har olle tagit av hatten för boel för att komma riktigt nära med micken:-)


Vi Alla önskar boel lycka till !!!

Idag söndag har det varit testar dag !!!!

Idag har jag fotograferat min flickvän och hennes hund för att få lite bilder för mina kurser


 

Testade 3D följning på ville
Mitt Stativ för Cykelbilder

Mange och jag håller på att ta lite reklambilder.
så då är mitt manffrotstativ till stor hjälp

En liten historia om förr i tiden när man körde på film !!!!

Den var en gång en liten 2 årig pojke som blev fotograferad i Morjärv 1962 när han stod med sin mamma och var modell i en nystartad butik, Fotografens namn var Torsten(de var så jag träffade Totte första gången) och jobbade då på den firma som  jag jobbar nu på. den lilla pojken växte och växte och 1981 så jobbade jag på en firma i stan som fotade porträtt, och min chef och Totte var gamla kollegor, och en dag frågade Totte vill du följa med på en teaterfotografering som laddassistent.

Efter den kvällen ännrades mitt liv hur man skulle jobba som fotograf och att man måste ha mycket prylar.

Teater hade byggt upp en plattform där totte kunde springa fritt på under föreställningen

Totte hade 3st 500c/m med 50mm, 80mm och 150mm på sin mage och en spotmätare runt handleden. (det är härifrån jag har fått mitt prylmani)

 jag hade 15st A12 magasin som jag skulle ha fullladdade med Tri-x  
Hade förstrippat 250 rullar så jag inte skulle prassla under föreställningen.

Tillslut satte föreställningen i gång, och totte fotograferade kontinuerligt de var som att han fotade men den gamla hasselbladren i 4 bilder/sek och han byte magasin hela tiden han hade bröstficka full med magasinlock och han tittade till mig oroligt Hinner du med ???? magasinlocken flög över plattformen och jag sprang runt med magasinen
till totte

Plötsligt under en Känslig scen ropar Totte STOP!!!!! alla på scen blev fryst i sin handling. Totte hade kört slut på filmen i alla sin kamerahus men jag stod där med 3 ny magasin.

200 rullar senare så var kvällen över.

blev nog ett tjugotal såna kvällar med Totte och många historier att berätta!!!

Ja då var det dags igen en kollega till mig har fått ett 50 bilder stulna

Min kollega hittade ett femtiotal bilder som var hans på 6 olika företags websidor och dom nekar och säger att dom har rätt att använda bilderna ! ca 200-400,000 spänn borde han få ut för övertrampet + skadestånd krav så det blir väl en ny canonkamera eller en corvett 

Att alltid fråga fotografen först, när en bild ska användas, är därför en bra tumregel !!! 

Denna text lägger jag in med automatik på all bilder !!!!! 
Copyright © Michael Törnkvist All rights reserved. Samtliga bilder på denna sida är gjorda av Fotograf Michael Törnkvist om ej annat anges. Dessa bilder är skyddade av upphovsrättslagen och får inte publicera, kopieras eller på annat sätt mångfaldigas utan Fotograf Michael Törnkvist skriftliga tillstånd. Upphovsrättslagen (URL 1960:792) ger upphovsmannen rättsligt skydd till sina bilder och gäller både digitalt och analogt. Att alltid fråga fotografen först, när en bild ska användas, är därför en bra tumregel. Följande punkter ger besked om vad som gäller vid användning av bilder. 
1. När du beställer en bild genom ett uppdrag eller från ett arkiv köper du bara rätten att använda den i ett bestämt sammanhang. All övrig användningsrätt ? upphovsrätt ? är alltid upphovsmannens. 
2. Äganderätten till det levererade originalet är alltid upphovsmannens. För att du ska få behålla det analoga eller digitala originalet krävs en överenskommelse med upphovsmannen. Originalet får lagras digitalt i en tryckprocess, men måste avlägsnas och returneras till upphovsmannen efter produktionen. Användnings rätten kan aldrig överlåtas till tredje part.
3. En bild får bara användas på det sätt som du har kommit överens och avtalat med upphovsmannen om. Det gäller exempelvis en viss typ av trycksak med angiven upplagestorlek och spridning eller publicering av en hemsida på Internet under en viss tid. Skulle något ändras efter överenskommelsen måste upphovsmannen först godkänna ändringen. 
4. Om en bild ska återanvändas måste du först kontakta upphovsmannen. Tänk på att upphovsmannen har rätt till ny ersättning vid återanvändning. 
5. Inga ändringar får göras i bilden utan upphovsmannens tillstånd. Det gäller beskärningar, retuscher, digital manipulering eller andra ändringar. För redaktionell publicering finns ibland en praxis där beskärning av bilden kan tillåtas. Förutsättningen är då att bildens innehåll inte förvanskas och att upphovsmannen känner till beskärningen i förväg. 
6. Upphovsmannens namn ska anges när bilden används. Skyldigheten att ange upphovsmannen följer av upphovsrättslagen och ligger i upphovsmannens ideella upphovsrätt till bilden. 
7. Om upphovsmannen har försett sitt digitala original med uppgifter som identifierar och upplyser om villkoren för användningen av bilden, får inte dessa plockas bort utan upphovsmannens tillstånd, när du använder bilden. Detsamma gäller om originalet innehåller kopieringsskydd eller annan teknisk skyddsåtgärd. 
8. Upphovsmannens ensamrätt att bestämma över sin bild gäller fram tills 70 år har passerat efter dennes dödsår. Efter upphovsmannens död är det den som får upphovsrätten till bilden genom arv, testamente eller gåva som också har ensamrätten att bestämma över den. En fotografisk bild som inte betraktas som fotografiskt verk är istället skyddad i 50 år efter framställningsåret.

Chimping var inget man höll på med under den tid man tog med Hasselblad och Diafilm

http://www.sportsshooter.com/special_feature/chimping/index.html

Mitt nya liv är en blogg för mig och mina PT

http://fotomicke.blogg.se/life

Ja då var man datatekniker igen !!!

En av vårs gamla G4 power mac vill inte starta efter en ström dipp efter lite åska förra veckan men lyckade rädda alla hårddiskar och dess innehåll

Iphone Vs Iphone 3G eller är det Sonyericsson som gäller ???

Den till vänster är en gamla USA modellen och till höger min älskade Iphone 3G......äntligen har man en liten dator i fickan där man får e-post mm. Meeeeeeen när det gäller telefon så är Iphone ljusår efter Nokia och sonyericsson. tappar i genomsnitt 3-5 samtal per dag pga att telefon delen är dålig har alltid jobbat med två telefoner där min huvudnummer som sitter i iphone 3G kopplar vidare vid ej täckning till min backupp telefon som är en Sonyericsson C702

satt och räknad ut hur många telefoner jag har och haft har 7st idrift inkl satellit telefonen men har totalt konsumerat 70 telefoner sedan min första släp bara telefon som jag köpte 1981

Så en slutsats att man klarar sig inte utan Iphone men du måste ha en backupp telefon som tar samtalen som du missar 

Grabbarna på NorthWorks Wireless tittar på en lösning att Sända bilder från Nikonkameror direkt till ftpserver

Med nya Iphone 3g och en app programvara så går det att sända bilder från nikons WT-4 sändare till iphone wlan och sedan genom 3g till en ftpserver
Vi jobbar med en lösning som ska var enkel med fasta ipnummer så du ska bar behöva slå på WT-4 och kunna sända direkt utan en massa inställningar.

från DN galan i fjolträsk så sände vi direkt med WT-4 och en bärbar router, men får vi denna lösning att fungera så blir det super !!!!

Grabbarna på North Works Wireless systemHere i am har jag installerat i min Iphone så med ett klick har jag sänt min pos till min nära och kära


och det funkar väldigt bra !!!

Har tidigare varit A testar på www.skygd.se som är ett system för överfallslarm genom mobiltelefonen men detta program funkar bra på Iphone.

Tappade alla mina kontakter i IPHONE 3G

Hjärtat i halsgropen har uppdaterat min iphone och installerat me.com
Och tappade alla min kontakter i telefonen och datorn......vilken panik att tappa hela sitt liv !!!!!! på ett par sekunder som tur var hade jag inte hunnit uppdatera min bärbara macbook

///Micke

Torsdag var jag på Havet

Lejde en av mina gamla skyttepolare som har en snabb båt 46 knop så han fick köra ut mig utanför farstugrundet och sedan följde vi båten hela vägen i till kajen.
Som ni ser har jag börjat använd fotoväst igen som alla gamlingar gör !!!!


Nu har jag packat fram min trontjänare.RSS 2.0