i helgen var vi på en mini semester östersund och Åre

Lekt lite med 14

Undrar vem som har lärt henne att hålla i kameran ???

Jag och min blivande fru

Har fotograferat 5 generationer av familjen Jönsson och vi passade på att ta en bild på mig och min blivande fru

Brorsan Nya Drömhusbil !!!!


Nikon WT-4


Pocket Wizard


Camera remote


Remote camera


kolla hans blogg http://www.pshizzy.com

Vi var på en lite höstutflykt för barnen ville ha FF hemma

I helgen så drog vi i skymningen med bilen och la oss sov för att vänta in morgonljuset, men ljuset uteblev men det blev lite bilder illafall och jag fick testa lite kameror.
 
Jag men D700 och 14-24

Gumman med D60

lite test av dubbelexp skarpt + en suddig bild

Fredag har varigt en dag med många beslut och planeringar

Det började tidigt imorse med all tunga beslut kommer att sluta filma med mini DV utan köra allt på SD kort så jag väntar på Nikon D90, sen pratade jag med min fastighets värd att han måste fixa en ny hyresgäst eftersom jag kommer att flytta har under tremånader sovit 3 nätter där så 6000:- natten här lite för högt pris att betala per natt utan frukost och ingen städning. 
Hade affärs lunch en sallad så klart med brosan och mange där vi planerade vår fotoresor till främmande länder, hade lite planering om vem som ska vara bestmen och tostmaster på mitt bröllop och bollade lite idéer om bröllops middag mm. prästen är vald och kyrkan och festlokalen är spikad. datumet är inte helt klart men troligen månadsskiftet juli-aug 2009
Han med att testa alla gluggar och hus och har programmerat om all inställningar i mina kameror.
Han med att ta lite fågelbilder genom fönster på jobbet också
Har sålt bort en D300 och två behåller jag som reserv Ny frun har redan tagit en D300 som familjekamera för hennes dotter har lånat hennes D60 så jag får hålla hårt i en D300. Beställde även en D700 till så jag får 3st D700 och en D300 som backup. Testade idag en 400mm/2.8 med VR som jag blev kär i meeeen den blir svår att gömma för nyfrun och säga att den har jag haft sen tidigare så det blir nog familjen förhandlingar innan jag beställer den !!!!!

obs ! dessa bilder är tagit med Iphone 3G

Min Grafiker i som är i Japan har köpt Nikon Presenter till mig!!!

Stickan som är i Japan har köpt Nikon presenter till lilla mig

MC-36 som verkar vara omöjlig att få tag på !!!!


Vi hade Skype möte i dag om ett par jobb som vi jobbar ihop med ganska bra med internet och skype och att var  uppkopplade mot varandra i en timme och kunde jobb ihop och på varandras datorer... vilken utveckling det har blivit även när jag satt i älgtornet så kunde vi köra snabbmöten över skype, Älgtornet till Japan behöv några arbetes platser  längre, jooo det tror jag man måste träffas och få inspiration av varandra, vi brukar på jobbet ha tvågånger per år LAN träffar när vi kopplar ihop våra datorer och sitter i konferans rummet

En tidig morgon for vi på jakt i björnarnas rike

tidigt på lördagmorgon sjösatte vi Forsbåten

Gunnar en erfaren björn och Älgjägare hade jag med mig

Vårt första mål var Björnstugan som är byggd på pålar för att hålla björnar bort från vår mat.

 efter 2 timmar färd uppströms i ingemansland så parkerade vi båten väl dold, närmaste bilväg är 10 mil bort så vi är tvungen att lita på vår båt. men det var nära i en av forsarna att vill höll på att kantra.

Varken Älg eller Björn fick vi chans på men fiskelyckan var god !!!!

Här har vi en välbehövlig paus i jakten det här kallas livskvalite.

Plötsligt fick vi ett livstecken att det hade varigt andra människor här !!!!! det värmde i våra hjärtan att se kärlekens tecken djupt inne i den djupa skogen.

Uppkopplad i Älgtornet

3 dagars älgjakt och våra kylkum är fylld med kött, igår skjöt Emma en älg och det var en bra födelsdags present för hon fyllde 26 i söndags. som ni ser på bilden har jag slagit upp mitt fotogömsle och tagit upp det i mitt älgtorn, självklart använder vi dator i jakten, alla hundar har gps så vi kan sitta i tornet och följa alla hundar var dom är och vissa hundar har webkamera så vi kan få en visuel bild av vad dom skäller på.

När dt gäller mig så klarade jag första delmålet 100kg från 118kg som jag vägde i juni  så nu är det 20 till som ska bort tills den 20 feb 2009 ...... och vad händer då ???? kan många undra

Nu under hösten så händer mycket bla ska jag flytta och det blir många resor med jobbet också!!!!!!

Direkt från Älgtornet

En lite film från mitt älgtorn i morse

RSS 2.0