Godmorgon från Kvikkjokk

Endast tomten är vaken. Sitter på Fjällstationen och förbereder dagens färd uppför Tarradalen, Vaimokk och pjeski. och vi hinner idag så ska vi in i isgrottan vid Sulitjelma glasiären. det har blåst och snöat dom sista dagarna. så vi lär få spåra stora delar av sträckan....

Brorsan Utrustning på sin snöskoter

Brorsan UtrustningFotokurs i Action fotografering

Fotokurs i Action fotografering


Ett hett tips gå denna kurs !!!! det ska jag göra!!!
Gick denna kurs för ett par år sedan och då var det Kajakpaddling och cykel på programmet, 
Blev en ny fotograf efter 2 dagar med Peder och Pelle. gick så långt att jag har köpt kajak och 
paddlar varje dag under sommarmånaderna.

// Micke


Brorsan har landat i skåne !!!

Brorsan flög ner till skåne idag han hade bar två D3 med sig!!!!!!! måste var rekord lite ???? men han kommer ju hem på fredag och om vädret är bra till helgen så åker jag till tarradalen lördag till tisdag.... måste lufta skotern 5mars bär det av till Åre i 5 dagar för brorsan och jag.

Tänk på detta !!!

Copyright © Michael Törnkvist All rights reserved.
Samtliga bilder på denna sida är gjorda av Fotograf Michael Törnkvist om ej annat anges. Dessa bilder är skyddade av upphovsrättslagen och får inte publicera, kopieras eller på annat sätt mångfaldigas utan Fotograf Michael Törnkvist skriftliga tillstånd.
Upphovsrättslagen (URL 1960:792) ger upphovsmannen rättsligt skydd till sina bilder och gäller både digitalt och analogt. Att alltid fråga fotografen först, när en bild ska användas, är därför en bra tumregel.
Följande punkter ger besked om vad som gäller vid användning av bilder.
1. När du beställer en bild genom ett uppdrag eller från ett arkiv köper du bara rätten att använda den i ett bestämt sammanhang. All övrig användningsrätt ? upphovsrätt ? är alltid upphovsmannens.
2. Äganderätten till det levererade originalet är alltid upphovsmannens. För att du ska få behålla det analoga eller digitala originalet krävs en överenskommelse med upphovsmannen. Originalet får lagras digitalt i en tryckprocess, men måste avlägsnas och returneras till upphovsmannen efter produktionen.
3. En bild får bara användas på det sätt som du har kommit överens och avtalat med upphovsmannen om. Det gäller exempelvis en viss typ av trycksak med angiven upplagestorlek och spridning eller publicering av en hemsida på Internet under en viss tid. Skulle något ändras efter överenskommelsen måste upphovsmannen först godkänna ändringen.
4. Om en bild ska återanvändas måste du först kontakta upphovsmannen. Tänk på att upphovsmannen kan ha rätt till ny ersättning vid återanvändning.
5. Inga ändringar får göras i bilden utan upphovsmannens tillstånd. Det gäller beskärningar, retuscher, digital manipulering eller andra ändringar. För redaktionell publicering finns ibland en praxis där beskärning av bilden kan tillåtas. Förutsättningen är då att bildens innehåll inte förvanskas och att upphovsmannen känner till beskärningen i förväg.
6. Upphovsmannens namn ska anges när bilden används. Skyldigheten att ange upphovsmannen följer av upphovsrättslagen och ligger i upphovsmannens ideella upphovsrätt till bilden.
7. Om upphovsmannen har försett sitt digitala original med uppgifter som identifierar och upplyser om villkoren för användningen av bilden, får inte dessa plockas bort utan upphovsmannens tillstånd, när du använder bilden. Detsamma gäller om originalet innehåller kopieringsskydd eller annan teknisk skyddsåtgärd.
8. Upphovsmannens ensamrätt att bestämma över sin bild gäller fram tills 70 år har passerat efter dennes dödsår. Efter upphovsmannens död är det den som får upphovsrätten till bilden genom arv, testamente eller gåva som också har ensamrätten att bestämma över den. En fotografisk bild som inte betraktas som fotografiskt verk är istället skyddad i 50 år efter framställningsåret.

Hej alla Vänner....

Har varigt ett par stressiga veckor med mycket jobb men på måndag så ligger 2009 i tryck sen blir det hårdplanering av lite resor funderar på att åka upp till Åre V 10 var i onsdag upp till Arvidsjaur men i fjällen finns det ingen snö 3-4 decimeter så vi måste nog flytt på våra planerade snöskoter resor...
// Micke

 och imorgon blir det TÅRTA !!!!

Per Ledins Kullerbytta i Globen

Per Ledins Kullerbytta i Globen
Per Ledins Kullarbytta i Globen fotat med Nikon D3 med NorthWorks Wireless system

Åtta hjärnors bearbetningskraft !!!!!!!!

Åtta kärnors bearbetningskraft fanns tidigare bara i superdatorer
Åtta kärnors bearbetningskraft fanns tidigare bara i superdatorer men tiderna förändras.
Suck har installerat Leopard i min bärbara och testar dom nya programen, så allt är klart när
 min 8 kommer

Äntligen Hemma från fjällen

Äntligen Hemma

Äntligen hemma efter 5 härliga dagar i fjällen temperaturen har pendlat mellan -20 och  -2
Ända problemet har varigt strömförsörjningen till min Macbook. det blev 14 st 4gb CF kort fulla
med råfiler under resan. + att jag har en hårdisk som går på 12volt från skoter batteriet, lägger 
upp alla CF kort som backup på denna hårddisk.. Ganska skönt att vara ifrån alla telefoner.
Har sovit i tält kåta en natt och övriga i olika renvaktar stugor efter färdvägen. och nu sitter jag 
och planerar nästa sväng som blir Vecka 8 eller 9.RSS 2.0