Så här går det när man fotograferar utan lov. Då får man sitt straff.


Här är det inte fråga om öga för öga, tand för tand. Nä riktiga repressalier blir det. Två st fick sätta livet till. Så det gäller att fråga innan man fotografera någon !!! Så nu har vi 2 kameror mindre Efter E10 i Morjärv.........Tur att det sitter Nikon kameror i dessa för dom klarar sig alltid !!!! D300 är en stöt tålig kamera.


Min nya LowePro Flipside 300 som jag har som lätt packning på typ festivaler

Obs bildena tagna iphone
Lite remmar att fastna, i den lyser inte dyra kameraprylar !!!!

Så här hade jag den packad i går på Pite dansar och ler !!! den öppnas mot ryggen en fördel

2 st D300 med påmonterad MB-D10 och 70-200/2,8 och 14-24/2,8 + 4st 4Gb minneskort och 3st reservbatterier

2 dagar i Fjollträsk om man är less !!!!

Var på DN Galan i tisdag och trängdes bland alla nollåttor

Lånade en nya 300mm så jag måste nog köpa en ny 300 meeen tog 80% av alla bilder med 500/4 med Nano glas vilken grym glugg det är !!!! det är först nu jag uppskattade 500mm tillfullo Brorsan grabb fick låna ut en av sina D3 or som jag körde på 500 för du bör köra FX på denna glugg DX läget blir för mycket tele 

Ett lopp kvar har packat ihop prylarna Har börjat att använda den nya ryggan Dekine reload som std säck tyvärr så rymmer den ett hus mindre och 500mm den ryms ingenstans


2 tim försenade var avgång till Luleå Flygkaptens stol var trasig !!!! så dom var tvungen att plocka ur stolen och laga...
2 tim senare var vi i luften bara för att piloten vill kunna luta stolen bakåt när flygvärdinnan skulle servera kaffe !!!!

men väl uppe i luften var allt glömt vi fick ju en kopp kaffe för att vi fick vänta på Arlanda och flygvärdinnan var lite röd om kinderna när hon kom ut efter hennes servering av kaffe till flygkaptenen så alla var nöjd för nu var vi på väg hem !!!

Stora problem med 3G-täckning på iPhone

EXTRA Har du problem med 3G-täckning på din nya iPhone? Du är inte ensam. Användare från områden med full 3G-utbyggnad får ingen alls och inga svar ges på vad som kan vara orsaken.

 

Människor världen över rapporterar nu om stora problem med 3G-täckningen på iPhone. Användare från centrala London, Philadelphia och till och med Manhattan får ingen stabil 3G-täckning. 

Folk väller in på Apples diskussionsforum där nu 544 svar skrivits på tråden “iPhone 3G Reception Problems? You're Not Alone”. Varken mobiloperatörerna eller Apple har ännu gett några svar på vad som orsakar problemen. 

Troligtvis är detta någon form av problem med 2.0-programvaran som sedan tidigare visat sig vara instabil och buggig. Driftstörningar kan det knappast vara eftersom användare från många länder drabbats samtidigt.


DN Galan var en super kväll

Då var jag och Brorsans grabb på plats vid målgången på stocholmstadium och DN Galan  Jag älskar min nya 500 snacka om fin att fotografera med !!! Och NorthWorks Wireless system funkade perfekt, behövde inte byta batteri varken på WT-4 eller router !!! vi har fått upp batteritiderna i vårt system nu !!!! det tog mig 2 min att lägga in en ny D3 i system  och det funkade direkt att sända bilder en 12mp bild tog 110 sekunder att nå FTP servern vilket är hyfsat bra för att vara i fjollträsk...


Min nya Iphone med 3g och GPS

Var i torsdag och ställde mig i kö för en 8gb Iphone och dagen efter fick jag sms att det var bara och hämta telefonen., jag behövde inte byta simkort och telia butiken aktiverade direkt telefonen. oh inom ett par timmar så hade jag synkat telefon Alla min bokningar och kontakter samt fixat så att eposten fungerade och lagt in flera wlan nät utan att ringa min polare Mange som är mobilservice ansvarig på ett stort företag. snack om bra program vara det ända stora minustecknet är att Telias 3g täckning är värdelös slog av 3g för att kunna ring med telefonen... men varför kan man inte sända och ta emot MMS snacka om att gå tillbaka till stenåldern med Iphone !!!!!

Brudpar i parken i lördags

Första gången på 35 år som jag har blivit störd av A-laget när jag fotograferar brudpar den här killen var sekunder från att åka ambulans för att operera bort 70-200 motljusskydd från hans ansikte, tur han att man har lång stubintråd !!!!

Fotomicke på plats i Malung under Dansbands veckan

Jag på plats i Malung har brorsan med som backup och bloggfotograf

2 dagar på Dansveckan bland alla Militanta dansare och spegeldansare

Alla dessa Kändisar man ska fotografera !!!!

Thorleifs delar ut rosor och vem är mitt i högen blanda alla tanter ?????? Suck !!!!!!

Alla ska posera men Erica i Driffters får mer en gärna posera för oss !!!

2 dagar i Malung det är mer en nog blanda alla militanta dansare med handduk och vattenflaska, och klädda som att dom ska gå på gymmet !!!!  Gissa hur många danser jag har dansat ??? NOLL !!!!!!!!
NU VILL JAG HEM !!!!!! Gissa vem jag pratar med ???????

Självklart Ville och Karin som är MBF   Snacka om man längtar efter badkvällar i våran vik!!!!

Söndag Guldklaven Gala i Malung


Programledare Thomas Deutgen Gjorde en super insats som vanligt men han är ju proffs här med Nor.

Thomas och Jan Josefsson en av prisutdelarna, Thomas körde 2.5 tim utan manus utan bara med körschema med sekunder inräknade låg 3 minuter back ett tag pga av mr shanes och en gråtande låtskrivare men han jobbade in sekund för sekund och lyckades sy i hop hela sändningen

Anna Olsson !!!!!!

Sten Nilsson ett riktigt scen proffs som gillar mina grillspett medan Ebbe hans bror vill ha mina hemgjorda hamnburgare

Patrik från Patriks combo suck vilken Olle Jönsson fans!!!!

Drifftters på väg in till Guldklaven Galan


Hoppsan Erica !!!!

Så glad blev Erica när hon fick sin Guldklaven


Testar så allt funkar inför söndagens live sändning för SR i Malung

02.00 på söndag morgon åker vi till Malung för att ta bilder år SR och deras live sändning från Guldklaven galan.
Där vi kommer att sända bilder kontinuerligt under hela sändningen direkt från kameran ett typiskt jobb för NorthWorks Wireless system och Photonews.

Äntligen har jag fått min egen 14-24mm/2.8 !!!

Foto: Karin
Har haft många vidvinklar i mitt yrke och den bästa genom tiderna är Hasselblad SWC/m har varit hittills den enda glugg man kan ta rena motljusbilder!!! men ÄNTLIGEN så kan man köra digital med vidvinkel igen !!!!

Foto: Micke
Som ni ser hon är bättre fotograf en mig !!!!

Jim tog första bilderna med 14-24mm / 2.8 så nu gäller det att hålla hårt i mina Nikonkameror

I ett obevakat ögonblick så tog Jim  min D300 med 14-24mm och fotografera första bilderna men min nya superglugg jag trodde jag skulle bli först !!!! Jim är i vanliga fall Cannonfotograf med sin Eos 400D men efter idag så sparar han alla sin pengar för att gå över till Nikon såklart !!

Blev lite kvällsbad med min tjej och vove


min första semester vecka är över!

1:a veckan över har varigt en hårdvecka med Snickarbyxor på har flyttat en växthus från lövskär och har sedan jobbat med målning och renovering av växthuset har haft kameran på hyllan ett par dagar med tog upp den när jag var på dans på Kanislogen och dansade till Streaplers så jag fixade en bild på boella (Bozznöjen) och orkestern.

Äntligen!!! Nikon D700

Har senaste tiden sålt bort alla D2x och Xs kameror och deras gluggar efter ett het tips för  D700 blir ett perfekt komplement för mina nya vidvinkelzommar och D300 kamerorna får mina telegluggar sitta 


Äntligen blir min kamera väska komplett
2st Nikon D700 för följande objektiv
Nikon AF-S 14-24/2,8 G ED
Nikon 24-70mm f/2.8G ED AF-S NIKKOR
3st Nikon D300 alla har MB-D10 för följande objektiv.
Nikon Nikkor 70-200 f2.8 AFS VR IF-ED
Nikon Nikkor 300mm/2,8 AF "mitt normal objektiv"
Nikon Nikkor AF-S 500mm f/4G ED VR
2st WT-4

// Micke


RSS 2.0