Fotomickes Rapport om Imagedesk från hockeyn igår där Luleå vann över Färjestad men 2-0

Var på hockey och fotograferade igår och testade med Direkt överföring från kameran med WT-4 och direkt till Imagedesk ftp server.

39273.htm

Det var meningen att jag skulle sända alla bilder löpande till Imagedesk meeeeen så var jag tvungen att leverera till Scanpix i första hand, så därför han jag inte sända allt med WT-4 till imagedesk men för att få över bilderna så använder jag två flöden

Flöde 1: En  Nikon WT-4 som är kopplad till min kamera där jag taggar mina bilder och sen så sänder jag dessa direkt från rink side  med WT-4 över wlan till telia homrun och sen till Imagedesk ftp server om mina bilder läggs ut ca 2-3 min senare på min Imagedesk sida med texten Fotograf Michael Törnkvist över bilderna.

Flöde :2  Jag tar mina bilder och väljer mina bilder i kameran och taggar dessa. Tar ut mitt CF kort och när jag stoppar in CF korten i läsare i min dator så startar Nikon Transfer och jag väljer alla taggade filer dessa överförs till min hårddisk och alla mina förinställda meta data skrivs in på alla filer tar ca 1 min om jag har valt 20-30 bilder sen stängs Nikon Transfer av med automatik och min ftp program (Transit) startar med automatik och överför bilderna till mitt konto på Imagedesk och bilderna läggs upp med automatik. Jag har ju hämtat min Kaffe och bulla när Nikon Transfer har startat för sen sker allt med automatik.

 

Tänk detta senarium har jag försökt att få tidigare men Imagedesk hade lösningen Tack David att ni har lösning har pratat med en massa web nördar som skulle fixa detta till mig för det har ju varit lätt som en plätt, Meeeeeen. det har inte varit någon verkstad på mina web nördar!!!!

 

Fotomicke is back !!!!!


Fotomicke ThinkTankPhoto Multimedia Wired up 20


Fotomicke med Nikon SU-800 SB-R200


Nu lämnar Fotomicke storstan.

Idag har varit en intensiv dag lämmna in min 24-70 på servive hos nikon sen åkte vi in till city och beskökte Jaktaffären Videfors sen åt vi thaibuffe, sen blev det ett besök på Rajala foto och hade ett samtal med en mörk shönhet.

Sen tillbaka till Nikon och gick igenom Llindas skåp och där fanns det mycket godis, så med mig i bagaget har jag Mattias Klums blixtset med macroblixtar en hel väska med en massa prylar......... så det blir att leka ikväll med dom nya blixtarna.

och nu sitter jag på X2000 på väg till Sundsvall och lördagkväll åker jag tåg östersund.

 

Tjena Tjena Fotomicke..


Fotomicke till fjollträsk igen nu på fredag den20nov

Kommer att vara hela dagen i stockholm på fredag så är det någon som har tips vad man ska göra ??????


Nu lämnar Fotomicke storstan söndag den15nov

Sitter på Arlanda och väntar på flyget till Lappland !!!

Efter fotomässan igår så åkte vi ut med Birkka Paradise och tyvärr fick vi dansa till Wahlström orkester. och nu sitter jag och fundera om vilka inköp jag ska göra för minst en D3s ska jag beställa troligen två och sluta helt med D700 om inte nikon kommer med en S version med samma data som D3s då måste jag ompröva mitt beslut för helt klart Video i D-SLR kameror har kommigt för att stanna och troligen kommer all proffs kameror att ha video funktion för det är ju bara så att vi fotografer måste hänga med i denna ny utvecklingen, för det var ju på samma sätt när dom första digital SLR så trodde många att det där är ju bara en mode fluga för vad kan slå ett Dia.... men nu vet vi att dagens  digitalkameror är bättre en dia bilder i omfång mm.

på fredag ser ni Fotomicke i fjolträsk igen !!!!


Fotomickes Rapport om Fotomässan i fjollträsk

Vi flög ner i lördag och tog en taxi till älvsjö 33 min tog resan, klart godkänt så vi var på mässan kl 09.50

Vårt första besök blev Nikons NPS launch där vi fick prova på Nikon D3s där den norska  motsvarigheten till Nikon Lasse vissade oss all finesser med D3s för min resa till Stockholm hade jag beslutat att inte köpa någon D3s med efter att hat känt och tagit provbilder med Nikon D3s i 45 min så är jag såld. har besluta att sälja iväg mina Nikon D700 och gå över helt och hållet på Nikon D3s När det gäller Videobiten så har nikon gjort en riktig ......... kommer mer. mitt nästa besök blev att besöka A&T Phototech och titta på ThinkTank produker sÅ det blev ett inköp Think Tanks Multi Media Wired up 20. sen gick vi bara runt och kände på tränder. Sen stannade vi till Vid Fotosidan monter och tog en kaffe och jag fick ett snack med David E om Imagedesk så han har redan lagt upp ett provkonto, så jag ska testa Imagedesk.

Tack alla som hejade och tackade för mitt Blogg skrivande. Blev fotograferade 5 gånger 8st autografer fick jag skriva.

Mina bonus söner ville inte gå på nikon utan dom bosatte sig i Canons monter.....

Tack alla Fjollträskbor som är trevliga .

 

Lappen från norr Fotomick


Se upp alla fjollträskbor för på lördag då besöker Fotomicke Staden !!!

Allt är bokat och klart på lördagmorgon flyger vi ner till vår kära huvudstad för att gå på fotomässan i älvsjö. Min första monter att besöka är A&T Phototech för att köpa 2 st ThinkTankväskor + lite tillbehör sen så blir det en sväng till lite olika kameratillverkare för att fylla väskorna......Nikon Hasselblad och ett märke som börjar på c.

 

Har ni  tips vad jag inte får missa på mässan ?????


Fotomicke Tipsar Fotografer mot Cancer

Cancer är en sjukdom som kan drabba dig eller dina anhöriga när du minst anar det. Cancerfonden stödjer forskningsprojekt som syftar till att förstå hur hur cancer uppkommer och att finna bot mot cancer.


Min Fotograf kollega Janne Arleklint har startat en insamling "Fotografer mot Cancer" som syftar till att samla in 100.000:- till Cancerfonden fram till den 2 november 2010.
Min önskan och förhoppning är att du, via din blogg vill bidra till att stödja insamlingen.

SMS:a din gåva - nu även med namn

Med vårt nya sms-nummer 72988 kan du visa att det är just du som gett en gåva till insamlingen.

 

SMS:a BESEGRA 2069 till72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.

Gör så här: SMS:a BESEGRA (insamlingsid)(mellanslag) ditt namn till 72988.

Tjena Tjena Fotomicke

RSS 2.0