Söndag 12 April 05.23


Är uppe för att kolla vädret i Kebnekaise så den stora frågan ska jag åka till dåligt väder eller inte

För mina planer är att fotografera detta !!!

KebClassic 2009 Tävlingen KebClassic är en skidalpin tävling som består av två hela tävlingsdagar 13 och 14 april, 2009. Deltagarna anländer den 12/4 och reser hem den 15/4. När laget har kommit i mål efter första tävlingsdagen gräver de själva sin egen bivack ute på fjället där de sover. Start och målgång är vid STF Kebnekaise fjällstation.

Tävlingen kommer att vara mer publikvänlig än tidigare år. Vi kommer att lägga om banan så att nästan hela första dagen är möjlig att följa från stationen. Målgången efter första dagen ska även vara fullt möjlig för publiken att ta sig till (ca två km från fjällstationen). Tävlingen är öppen för alla. Det finns inga kval för att få ställa upp. Däremot ställer vi vissa förkrav på deltagarna för att vi ska kunna garantera säkerheten. Säkerheten är vår viktigaste punkt genom hela tävlingen. Åldersgränsen är 18 år.

Laget består av 3 deltagare och en eventuell reserv. Kvinnor och män tävlar under samma premisser men i olika klasser (dam- och herrklass). Ett mixat lag tävlar i herrklassen. Alla deltagare i samma lag måste röra sig tillsammans på berget mellan olika kontroller och passera dem tillsammans inom en viss tidsram.

Lagen måste bära med sig sin egen utrustning så som mat, sovsäck med mera under tävlingen. Det kommer att vara en del utrustning som är obligatorisk för alla lagen. Ett av målen är att bestiga Sveriges högsta och näst högsta topp (Kebnekaise syd- och nordtopp) och även göra kamvandringen däremellan, Sveriges tak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0