Snöskoter är ett underbart sätt att ta sig fram !!

Ni får inte missa denna film om snöskoter !!! den är kult!!!! 

Nu fixar vi dina bilder på 1 Timme hos Lule-Bild


Black Rapid On the Road to WPPI

Ron and Tyler's long trek to Vegas for the WPPI show, 2009.

Black Rapid's New CoupleR

Black Rapid's latest innovation, the CoupleR. This allows 2 R-Straps to act as one system, making carrying multiple bodies a snap.

Onsdag 21.10 sitter och väntar på flyget hem till Lappland

Efter en underbar natt på lyxhotel så kom jag utvilad till kursen.

Idag Onsdag blev det en hel dag hos Nikon och deras Workshop som  Lärare hade vi Peter Ericsson vi var 5 st på kursen men jag kan inte fatta varför inte fler går kursen. för alla ni som bor i stockholm har ju så nära till kursen jag har flygit ännda från Luleå för att gå kursen så det blir en ganska så dyr resa med hotel men det var värt var ända krona... för jag ficken en riktig aha upplevelse och fick inblick i hur bra nikonkamerorna är men att vi som fotograf utnyttjar inte våra kameror fullt ut för vi kan inte allt för du måste test och pröva och få tips för att förstå vad du kan göra.

Peter som är en duktig fotograf och lärare hade lagt upp allt väldigt bra.

 Bland eleverna så var det 3 st fotografer från F....Stockholm och jag från lilla Luleå och en liten pojke som var visst Naturfotograf från nyköping jag tror han hette Magnus Nyman eller nå det är inte så lätt från lappen från norr att komma ihåga alla namn. 

Här kommer lite info om kursen.

Nikon School Pro Workshop är en helhetslösning riktas till amatörer och yrkesverksamma fotografer som använder Nikons professionella kamerautrustning D200, D300, D700 och D3. Nikon School Pro Workshop är en heldagskurs på 8 timmar. Under ledning av en yrkesverksam fotograf får du veta allt du behöver om kamerans menysystem, inställningsmöjligheter och funktioner. Vi går grundligt igenom Nikons blixtsystem och mjukvaror – allt för att du ska vara redo att ta dig an dina fotouppdrag med nyvunnen styrka och säkerhet. Kursen hålls i mindre grupper och anpassas till varje enskild fotografs behov och förutsättningar. Tillsammans med kursledaren kommer du på Nikon School Pro Workshop att ta fram ett arbetssätt som passar dig.

Innehåll:
• Genomgång av vanligt förekommande digitala termer som vitbalans, bildskärpning och RAW-format
• Genomgång av FOTO-menyn i kameran, vad de olika inställningarna innebär och hur valet av dessa påverkar bildresultatet
• Tips på hur du använder kamerans CSM-meny
• Rekommendationer kring vilken optik du bör använda
• Hjälp att ta fram ett arbetssätt som passar just dig
• Blixtfotografering med SB-600/SB-800/SB-900 och Nikon Creative Lighting System
• Bildhantering och bearbetning i Capture NX2 (ta gärna med egna bilder att arbeta med). Medtag även egen dator (möjlighet att hyra dator av Nikon finns)

Plats: Stockholm, Göteborg och Malmö

Kurslängd: 8 timmar

Pris: 3.995 kr inkl. moms (NPS-kunder har 40% och NPU-kunder har 10% rabatt på kursavgiften) 


Godmorgon fjollträsk

Tisdag flög jag ner till Stockholm fick en snabblunch på nikon och sen styrde jag bilen mot en fotoaffär som hade begangnat i massor.men snacka om rörigt!!!städar dom aldrig i fjollträsk ???dubbelparkerade hyrbilen rusade in köpte en nikon 85mm/1.8 till gumman kamera. Sen styrde jag bilen mot kameradoktorn och där var jag länge för först fick jag ingen hjälp av dom båda herrarna utan dom var upptagna. Stod vid en hel vägg av thinktank produkter kände mig hemma!!! Men tillslut var jag tvungen att gå fram till disken och fråga om hjälp!!!! Och inte ens då märkte dom mina köpsignaler!!! Jag hade en en köpbudget på 300/2.8 och en d3 med sb900 som jag hade med pengar för!!!! Så det blev en rygga från thinktank!!!när jag var på väg ut så ropade den andra killen är det fotomicke ???och säger har sett alla dina YouTube filmer!!! Och då tänker jag "om ni hade använt info i mina filmer och sett mina köpsingnaler vilken film om att öppna paket från kameradoktorn det hade blivit"

 

Tilllägg:

Tänk vad lyckliga ni är i fjollträsk som har en affär som kameradoktorn. var rädd om den typen av affärer, för jag fick en bra service och kan inte klaga på nått så det är med lite ironi jag skrev ovanstående för självklart så fort jag frågade om hjälp så fick jag riktig proffshjälp och grabbarn kunde verkligen ge mig bra råd men helt klart så missade dom vissa köpsignaler som jag sände ut....och jag köpte en helt underbar ryggsäck Thinktank så klart......


Godmorgon idag slår vi upp portarna till vår minilabbs avd !!!!

För drygt en vecka sedan så köpte vi ett av Luleås äldsta färglabb som hade gått i konkurs Kameralådan.

Fredag den 13mars så var vi och plockade ner ett minilabb och nu idag 23 mars så öppnar vi ett digitalt labb

Varning för fotolappen.....Fotomicke till Fjollträsk !!!!

Tisdag den 24 mars flyger jag ner till storstan och den 25mars så är alla stockholmare glada för då flyger jag hem igen ! till Lappland !!!
om jag lyckas att landa rätt så är jag på Arlanda 11.20 sen ska jag shoppa och fotografera i storstan. macoteket och Scandinavienphoto är självklara mål. men är tacksam för bra foto- och shopping tips.

PÅ fotosidan så fick jag en massa tips om vad jag inte får missa så det blir en bulle in till Macoteket på kungsgatan och sen en promenad till Kameradoktorn, sen har jag fått tips om Ellens Bageri var det nu ligger men det jag missar när det brukar vara fototräff så jag får köra en egen fika träff för Fotomickes Fanclub så runt 14.00 räknar jag med att komma dit var det nu ligger för sen ska jag vara på Nikon HK kl 17.30 så är det några fika sugna så kan ni väl höra av er !!!! på micke(a)fotomicke.se

Nu är den stora frågan var ligger Ellens Bageri ??????????????

Min telefon W880 som har rest på egenhand!!!

V10 var vi i fjällen mavas och pjeskijaure och när vi kom hem så upptäckte jag att jag hade tappat min mobiltelefon uppe i fjällen. Eftersom jag har söksystem på alla min mobiler, så har jag sökt den varje dag.
Meeeen uppe i fjällen där vi har varit så har man inte GSM täckning. Så igår morse så gjorde jag en sökning och fick äntligen ett svar att telefonen var i Arvidsjaur. så jag prövade att ringa och sms till telefonen att jag saknade den :-( men jag visste att den levde. så igår kväll var jag och gumman och ville ute på promenad i Rosvik och då ringer ett okänt nummer, och säger att han har hittat min telefon under sängen i pjeskijaure i går när dom städade stugan. så glädjen var stor så jag frågar var han bor ??? i rosvik svara han!!! Rosvik men där bor ju jag också !!! på vilken gatan och när säger gatunamnet så säger ju Karin men vi  passar den gatan nu !!
Så lyckan var fullständig när jag blev återförenad med min telefon!!!!

När vi går därifrån så kollar jag snabbt genom telefonen för karin och jag var orolig av vilken typ av bilder jag hade i telefonen. för ni vet ju alla vilken typer av bilder ni har i era telefoner !!!!!!!!!!!!

Min blivande fru ! hade vi som fotomodell.

En pall som stativ och nikon christian fick hålla i SB900 med händerna som en strut för att styra ljuset.

I år hade vi med ett par från F......Stockholm

Han körde med Nikon D3 och D700 och fick låna min lynx skoter och min jättestora skoteroverall

Stilstudio på Karin Jönsson


Karin trycker fullgas i Pjeskjaure när vi är på väg till Sullitjhelma glaciären


Gumman med lite skidlyft


Min blivande fru !!!Äntligen är jag tillbaka från fjällen

Jag och gumman på hennes Polaris RMK och spanar in vart vi ska far.

RSS 2.0