Onsdag 21.10 sitter och väntar på flyget hem till Lappland

Efter en underbar natt på lyxhotel så kom jag utvilad till kursen.

Idag Onsdag blev det en hel dag hos Nikon och deras Workshop som  Lärare hade vi Peter Ericsson vi var 5 st på kursen men jag kan inte fatta varför inte fler går kursen. för alla ni som bor i stockholm har ju så nära till kursen jag har flygit ännda från Luleå för att gå kursen så det blir en ganska så dyr resa med hotel men det var värt var ända krona... för jag ficken en riktig aha upplevelse och fick inblick i hur bra nikonkamerorna är men att vi som fotograf utnyttjar inte våra kameror fullt ut för vi kan inte allt för du måste test och pröva och få tips för att förstå vad du kan göra.

Peter som är en duktig fotograf och lärare hade lagt upp allt väldigt bra.

 Bland eleverna så var det 3 st fotografer från F....Stockholm och jag från lilla Luleå och en liten pojke som var visst Naturfotograf från nyköping jag tror han hette Magnus Nyman eller nå det är inte så lätt från lappen från norr att komma ihåga alla namn. 

Här kommer lite info om kursen.

Nikon School Pro Workshop är en helhetslösning riktas till amatörer och yrkesverksamma fotografer som använder Nikons professionella kamerautrustning D200, D300, D700 och D3. Nikon School Pro Workshop är en heldagskurs på 8 timmar. Under ledning av en yrkesverksam fotograf får du veta allt du behöver om kamerans menysystem, inställningsmöjligheter och funktioner. Vi går grundligt igenom Nikons blixtsystem och mjukvaror – allt för att du ska vara redo att ta dig an dina fotouppdrag med nyvunnen styrka och säkerhet. Kursen hålls i mindre grupper och anpassas till varje enskild fotografs behov och förutsättningar. Tillsammans med kursledaren kommer du på Nikon School Pro Workshop att ta fram ett arbetssätt som passar dig.

Innehåll:
• Genomgång av vanligt förekommande digitala termer som vitbalans, bildskärpning och RAW-format
• Genomgång av FOTO-menyn i kameran, vad de olika inställningarna innebär och hur valet av dessa påverkar bildresultatet
• Tips på hur du använder kamerans CSM-meny
• Rekommendationer kring vilken optik du bör använda
• Hjälp att ta fram ett arbetssätt som passar just dig
• Blixtfotografering med SB-600/SB-800/SB-900 och Nikon Creative Lighting System
• Bildhantering och bearbetning i Capture NX2 (ta gärna med egna bilder att arbeta med). Medtag även egen dator (möjlighet att hyra dator av Nikon finns)

Plats: Stockholm, Göteborg och Malmö

Kurslängd: 8 timmar

Pris: 3.995 kr inkl. moms (NPS-kunder har 40% och NPU-kunder har 10% rabatt på kursavgiften) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0