Var på Pite dansar och ler i fredags

Var och fotograferade på PDOL i fredag  när lite bråk uppstod vid in släppet till en av uppträdandet. men som vanligt så sköter sig PDOL det bra och 01.30 så fick jag denna info, men i efterhand så hade dom kunnat Dead By April på stora scenen istället för många hade trots allt komigt för att se Dead By Apri men missade möjligheten för uppträdadet som var på stora scenen samtidigt hade dom lätt kunna sätta på Krodilscenen och det hade inte ens blivit trångt där.  När hammerfeld spelade så gick jag inte dom tre förasta låtarna vid scenkanten utan tog en bra position för att få med deras häftig sceneftekter som dom har

 

 

2009-07-25    01.30
Press/media information från Pite dansar och ler
 

 

Vi tummar aldrig på säkerheten

 

PITEÅ. Populära rockbandet Dead By April var utannonserade på Babylonscenen kl 23.00, fredag kväll under festivalen Piteå Dansar och Ler.

-Tyvärr var vi tvungna att stoppa insläppet i drygt en kvart. Regnet tilltog halvtimmen innan och ett hundratal i den digra publikskaran stoppades tillfälligt av säkerhetsskäl. Den biten tummar vi inte på, säger festival VD:n Jan Wimander.

 

Leif Boström är säkerhetsansvarig och har arbetat med arrangemangssäkerhet under femton års tid..

-Efter regnskuren blev det en anstormning mot insläppet. Det fanns inget annat att göra än att tillfälligt stoppa insläppet. Efter en stund kunde vi fortsätta med insläppet i en lugn takt, berättar Boström.

Även rutinerade produktionsledaren Dan Sonesson ansåg att ett tillfälligt stopp vid insläppet var ett måste.

-Samma sak händer flera gånger varje sommar på festivaler runt om i Sverige. Säkerheten för publiken måste då alltid sättas i första rummet. När det blir ett alltför hårt tryck mot insläppet till scenområdet är det ett måste att säkerhetscheferna tar sitt ansvar och träder in. Precis som Leffe gjorde den här gången, säger Dan Sonesson, produktionsvarig.

 


Kommentarer
Postat av: anonym XD

Japp, folkat var det då kan jag lugnt säga vid Dead By April :o

2009-07-28 @ 18:41:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0